Cererea de revizuire nr.2 va fi examinată de judecătorii care l-au condamnat pe Vlad Filat

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, Andrei Niculcea și Sergiu Lazari, care au făcut parte din completul de judecată care l-a condamnat pe Vlad Filat la 9 ani de închisoare, vor examina și cererea de revizuire a dosarului respectiv. Judecătoria Chișinău a respins ieri cererea de recuzare a judecătorilor Lazari și Niculcea depusă de avocații dui Filat.

Avocatul, Victor Munteanu și-a exprimat dezacordul în legătură cu respingerea cererii de recuzare.

”Noi nu credem în coincidențe. Este improbabil ca și cea de a doua cerere de revizuire să fie distribuită aleatoriu la aceeași judecători. Se poate de spus că dosarul a fost distribuit automat, deși Codul de Procedură Penală nu prevede aceasta. Cererea de revizuire este în contradicție cu sentința. Atunci nu s-a dorit să se afle adevărul și nu suntem siguri că aceeași judecători vor dori să-și corecteze erorile”, a declarat apărătorul.

Și Vlad Filat s-a arătat dezamăgit de decizia respectivă. „Plahotniuc a plecat, dar sistemul a rămas”, a declarat fostul premier.

Mai mulți susținători ai fostului premier au venit la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, unde se examinează o nouă cerere de revizuire a cauzei penale în care Vlad Filat a fost privat de libertate.

„Am venit să-l susținem pe domnul Filat, pentru că dumnealui a avut parte de un proces inechitabil și vrem să fim alături de el măcar în această clipă. Vrem ca dlui să aibă parte în final de proces echitabil, să fie asigurată transparență. Am manifestat susținerea pentru dl Filat în diferite moduri…au fost anumite restricții din partea organelor statului de a participa la ședințe și acest lucru este regretabil. Sper că odată și odată, dreptatea va fi în capul mesei”, a spus unul dintre susținători.

Menționăm că cererea de revizuire nu a fost respinsă și urmează ca magistrații să anunțe data și ora când va fi fixată ședința de judecată.  

Ședința poate fi urmărită accesând:

https://realitatealive.md/live-edin-a-de-judecata-in-dosarul-filat-1-din-24-iunie-2019—96193.html

https://realitatealive.md/live-edin-a-de-judecata-in-dosarul-filat-1-din-24-iunie-2019-partea-a-ii-a—96210.html