Vlad Filat: 𝐀𝐳𝐢 𝐜𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐦 𝐋𝐢𝐦𝐛𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐚̆!

Menirea acestei sărbători este de a uni toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de apartenența etnică, de credința împărtășită și tradițiile urmate.

Limba Română are menirea să ne transforme din individualități în parte a unui tot întreg. Și noi trebuie să o ajutăm, să o învățăm, să o respectăm și să o vorbim frumos.

În Republica Moldova locuiesc multe etnii și această diversitate de tradiții și abordări ne poate face mai puternici, pentru că înseamnă o diversitate mai mare de idei și soluții referitoare la evoluția și progresul țării noastre. Trebuie doar să învățăm să folosim înțelept diversitatea noastră și să o transformăm într-un avantaj puternic. Și Limba Română ne poate ajuta să construim dialogul social respectuos, să consolidăm continuu unitatea și eficiența noastră.

Omenirea nici o clipă nu s-a oprit în evoluție și azi trăim în perioada celor mai multe și mai complexe schimbări. Schimbările mari pun la grea încercare unitatea noastră; abilitatea de a construi comunități unite, care cooperează intens și eficient între ele. Cooperare, care stă la baza stabilității și capacității țării de a se dezvolta continuu. Iar Limba Română ne ajută să construim această cooperare pentru viitorul nostru comun.

Respectul nostru față de Limba Română este de fapt respectul nostru unii față de alții, și respectul nostru comun față de Republica Moldova – față de prezentul ei și, în special, față de viitorul ei.

Limba Română este cheia unității noastre, a eficienței noastre, a stabilității noastre și a progresului nostru.

La mulți ani, Limba Română!